Praksisfællesskab for dig som leder
Deltag i et udviklende praksisfællesskab om det at lede, facilitere og være vært for lærende grupper
Du står ofte sammen med grupper, hvor din opgave er at lede. Den opgave er en væsentlig del af din praksis.
Hvordan gør du det?
Spørgsmålet “hvordan” er det vigtigste, jeg kender!
Hvordan?
Når spørgsmålet “Hvordan?” stilles, åbner det for uendelige muligheder, fordi der ikke findes ét entydigt svar. Nogle af disse muligheder vil være mere nyttige end andre, afhængigt af omstændighederne og sammenhængene. Det, der virker i én gruppe, fungerer måske ikke i en anden.
Spørgsmålet “Hvordan?” inviterer til en opmærksom og undersøgende praksis. Hvordan inviterer du selv mennesker, der mødes i en gruppe, til en sådan praksis?
Invitation til Praksisfællesskab
Jeg inviterer dig til at være med i et løbende praksisfællesskab, som mødes omkring netop dette spørgsmål: Hvordan?
Baggrunden for denne invitation er et helt arbejdsliv, hvor jeg har stået som leder og vært for grupper af mennesker, der mødes omkring noget fælles. Gennem årene har jeg undersøgt, praktiseret og undervist i systemisk teori, praksis og konkret handling på alle niveauer og i mange forskellige kontekster.
Systemisk Teori og klassisk filosofi
Den moderne systemiske teori, vi arbejder ud fra, har dybe rødder i den klassiske filosofi og spiritualitet fra både Østen og Vesten. Jeg lægger vægt på at formidle disse idéer med brug af konkrete eksempler, så alle med lyst og vilje til at undersøge kan være med.
Et spørgsmål, der ofte rejser sig, er: Har mennesker, som mødes, altid noget fælles at mødes om? Eller er en væsentlig del af opgaven at skabe noget fælles?
Hvem kan deltage?
Hvis du brænder for disse spørgsmål og genkender din dagligdag eller ønsker at gøre det til din dagligdag, så er praksisfællesskabet på Abildgaard syd for Aarhus måske noget for dig.
Måske spørger du: “Hvor stor er en gruppe?” Svaret kunne være, at en gruppe begynder, hvor vi er to. Og er noget eller nogen nogensinde “alene”?
Hvordan arbejder vi?
Som vært for dette praksisfællesskab, der tager afsæt i systemisk teori og handling, inviterer jeg dig til at deltage. Vi mødes 6 gange årligt på to hverdage på Abildgaard til spændende dialoger og refleksioner omkring hoved-spørgsmålet: “Hvordan leder jeg undersøgende fællesskaber?”
Måske kalder du dig selv for facilitator, coach, leder, mentor, kursusleder, konsulent, gruppeleder, teamleder, eller noget helt andet. Måske har du erfaring med terapigruppe-forløb?
Jeg har igennem mange år været vært for tilsvarende praksisfællesskaber, som har vist sig at udvikle mangefacetteret læring, handle- og levekompetence og ikke mindst kreativitet. At møde hinanden i et sådant fællesskab virker som en frugtbar grobund for varige relationer, der kan gøre livet lettere på mange måder.
Kropslig undersøgelse i praksis
Vi undersøger sammen – ikke alene i ord, men også gennem kroppens ordløse udtryk og bevægelse. I sidste ende handler ledelse måske mest af alt om netop krop. Kroppe spejler kroppe – for de fleste mennesker ubevidst.Vigtigt for mig er, at praksisfællesskabet tager udgangspunkt i dagligdagen: konkrete erfaringer, udfordringer og opgaver. Hver morgen samler vi temaer, vender løbende tilbage til dem og følger op undervejs. Det gør vores undersøgelser yderst anvendelige og støttende for deltagernes praksis i hverdagen.
Praktiske oplysninger
Prisen for et år, hvor vi mødes 6 gange á 2 dage, er 30.000 kr. ekskl. moms. Vi mødes som udgangspunkt tirsdag og onsdag, fra kl. 9 om morgenen til kl. 17 om eftermiddagen. Overnatning sørger du selv for. Frokosten finder vi ud af her på Abildgaard.
Datoer oplyses efter vores samtale.
Vi begynder, så snart vi er 6 deltagere. Den første gang vil fungere som en introduktion og prøvegang. Vi vil have løbende optag af nye.
Hvad kan du forvente i et praksisfællesskab?
Mange mennesker spørger: “Hvad kan jeg forvente?” eller “Hvad kan jeg efterfølgende?”. Svaret er, at forventningen om en oplevelse aldrig er det samme som selve oplevelsen.
Vi mødes i en praksisfællesskab for at udforske og lege med det, der er muligt sammen med åbne mennesker, der gerne reflekterer over det, de gør.
Denne legende, opmærksomme og undersøgende måde at leve på kan åbne nye døre for dig. Ja, du vil udvikle en undersøgende praksis, som kan gøre dine opgaver og møder med grupper lettere og mere meningsfulde.
Er et praksisfællesskab noget for dig?
Måske er du også en af dem, der finder denne tilgang inspirerende og vigtig? Så ring ( tlf. 20 21 49 15 ) eller skriv til mig, og lad os tage en snak om, hvordan du kan blive en del af fællesskabet.
Sidst, men ikke mindst:
Mange mennesker ønsker at leve af deres praksis og tage springet fra at være lønmodtager til at blive selvstændig. Men det kræver ofte mere end blot en uddannelse – det kræver forståelse for, hvordan man skaber en bæredygtig forretning, der kontinuerligt kan skabe nyttige muligheder.
Hvordan?
Det spørgsmål har også altid interesseret mig, og det vil også være en del af vores undersøgelser sammen. Jeg har drevet forretning gennem hele mit erhvervsaktive liv og lever økonomisk godt funderet.
Jeg ser ikke dem, jeg arbejder med, som “kunder”. Vi bevæges med hinanden og er uløseligt forbundet.
Kærlig hilsen,
Mads Jesper Løye Hejl